Meebewegen met kanker

omslag.sarink.meebewegen.met_.kanker.def_3-page1

Meebewegen met kanker – Van strijd naar overgave, Ankh Hermes 2015

Dit boek wil een gids zijn in tijden van ziekte en bezinning. Het spreekt over acceptatie en overgave en het laten varen van verzet en strijd. Bemoedigend staat het de lezer terzijde bij het verlaten van gebaande paden en het ontdekken van een authentieke leefstijl.
Meebewegen met kanker verhaalt over twee opzienbarende genezingsprocessen die mijn leven ingrijpend veranderden. Kern van het boek is het besluit om niet langer te strijden tegen wat het leven op mijn pad brengt, maar te oefenen in overgave. Ik neem je mee op ontdekkingsreis langs vijf levensveranderende inzichten die mijn hartgestuurde genezingsweg met zich meebracht. Daarbij behandel ik ook de bijbehorende dwaalsporen die kunnen leiden tot angst, zelfafwijzing en beklemming. In het tweede deel van het boek reik ik mogelijkheden aan om het nieuwe perspectief te verankeren in het eigen leven.
Een breed toegankelijk en toepasbaar boek. Niet alleen voor mensen die met kanker geconfronteerd zijn!
Meebewegen
… is pure leefkunst. Leven is hartverwarmend en hartverscheurend, en alles daartussenin. Meebewegen betekent ‘ja’ zeggen en niet ‘ja maar…’. Je bént er, wakker aanwezig. Zo ontdek je je natuurlijke wijsheid en innerlijk richtingsgevoel. En baan je moedig, veerkrachtig en authentiek jouw unieke levenspad.
Meebewegen…
… brengt je van je hoofd naar je hart. Het hoofd, ons logische doch kortzichtige verstand, maant ons om zorgvuldig af te wegen, verstandige keuzes te maken en te zorgen voor zekerheden. Het hart overziet het grote geheel en heeft weet van samenhang. Hartgestuurd leven gaat over afstemmen in plaats van afwegen, over vrijheid in plaats van zekerheid, over ruimte in plaats van grenzen.
Meebewegen…
… wortelt in een diep besef van verbinding. Je ontdekt dat niets of niemand op zichzelf staat. Dat alles met alles meebeweegt. Je weekt los van je begrensde identiteit en ervaart hoe ruim je van nature bent. In die ruimte kan alles zijn zoals het is. Ook jij. Zo ontwikkelt meebewegen je vermogen om empatisch te zijn.